Czekoladowa tarta trzywarstwowa z masłem z marihuany

Cześć z tej strony Duszek Buszek. Witam was w moim pierwszym poście o przy okazji zapraszam na serię moim przepisów na łamach bloga Smiling Spoon. Przepisy będą poświęcone wykorzystaniu rekreacyjnej marihuany w kuchni, dlatego zapnijcie pasy i przygotujcie się na odlotowe smaki, soczyste, tłuste i trochę niegrzeczne (w porównaniu do innych przepisów na tym blogu) receptury. Kilka słów o mnie: jestem amatorem zioła z wieloletnim starzem, zaś gotowanie to jeden z najważniejszych aspektów mojego życia (gotuję codziennie!). Od wielu lat przygotowuję receptury z cannabis, jest to doskonała forma przyswajania THC, a przy okazji nieporównywalnie przyjemniejsza, bo czy może być coś lepszego niż pyszne jedzonko po których czujemy się jak w niebie “dosłownie”? Zapraszam was do świata marihuany w kuchni.

————————————————————————————————————————————–

Oddaj się totalnej rozkoszy, która zaprowadzi Cię do świata fantazji i radości. Poznaj przepis na niesamowicie prostą i obłędnie pyszną czekoladową tartę z dodatkiem marihuany.

Przepis na czekoladową tartę trzywarstwową z masłem z marihuany

(blaszka o średnicy 17 cm)

Spód:

  • 200g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 250g masła
  • 2 łyżki sezamu
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

  • 3-4 łyżek stołowych dobrego masło orzechowego
  • 3-4 łyżek stołowych wybranej konfitury (koniecznie kwaśnej) w przepisie została użyta konfitura malinowa
  • 1 tabliczka dobrej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki stołowe oleju kokosowego
  • zmielone orzechy do posypania
  • kilka łyżeczek masła z marihuany
  • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Składniki na ciasto połączyć w dużej misce i zagnieść wszystko razem do otrzymania jednolitej masy. Owinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i ułożyć na wysmarowanej masłem blaszce do pieczenia. Piekarnik na 200 st C, w tym czasie ponakłuwać ciasto widelcem i piec przez 30 min.

Ostudzony spód pokrywamy warstwą masła orzechowego i odstawiamy do lodówki na około 20-30 minut.

Na ostudzoną warstwę nakładamy konfiturę i ponownie umieszczamy na 20 minut w lodówce. W tym czasie szykujemy czekoladę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło z marihuany oraz olej kokosowy, dodajemy miód i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wylewamy masę na górę tarty.

Odstawiamy na 10 min i posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasto umieszczamy w lodówce na 30-40 min. Po tym czacie ciasto jest już gotowe. Pamiętajcie o bezpiecznym dawkowaniu THC!

BONG APETIT!

Wasz Buszek Duszek

——————————————————————————————————————————————

Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

SKLEP

69,00 

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top