Warsztaty kulinarne Konopie w kuchni
Dołącz do grupy warsztatowej, poznaj sekrety kuchni konopnej podczas cyklu wyjątkowych warsztatów online „Konopie w kuchni”
To już 5 edycja! Zapraszam was serdecznie na internetowe warsztaty kuchni konopnej, podczas których opowiem o głównych zasadach stosowania konopi włoknistych oraz indyjskich w kuchni, o ich właściwościach, o tym co zawierają i z czym to się je 🙂
Co będziemy robić na warsztatach?
Nadchodząca edycja będzie poświęcona konopnym ekstraktom (infuzjom) tym razem pokażę wam jak przygotować 2 różne infuzje: masło lub olej infuzowany CBD / THC, inaczej ekstrakt z kwiatostanów konopi (włoknistych lub indyjskich – czyli medycznej marihuany) oraz przyprawę z kwiatostanów konopi bogatą w CBD /THC (w zależności od użytej odmiany).
Pokażę wam też jak wykorzystać inne produkty z konopi – nasiona, przygotujemy z nich domowe mleko konopne oraz konopny serek.
Nasze infuzje oraz produkty bazowe z nasion będą dodatkiem do posiłków, które przygotujemy razem:
- Smoothie z białkiem konopnym – na dobry start
- Kanapki z wegańskim twarożkiem na bazie konopnego serka
- Letnia sałatka z brzoskwinią, kozim serem z aromatyczną posypką z nasion konopi
- Placuszki z cukiniii z dodatkiem mąki konopnej z konopnym pesto, jogurtem greckim
- Błyskawiczny krem czekoladowy z kaszy jaglanej z dodatkiem masła infuzowanego konopiami
Podsumowując, przerobimy razem aż 9 receptur z udziałem konopi.
To nie wszystko. Przed częścią praktyczną odbędzie się część teoretyczna, podczas której dowiecie się więcej o roślinie Cannabis sativa L. , jej właściwościach i wpływie na organizm, porozmawiamy o związkach zawartych w konopnych produktach i o tym jak obchodzić się z nimi w kuchni.
Czego będę potrzebować aby wziąć udział w warsztatach?
Warsztaty odbędą się w bardzo wygodnej formie online. Aby wziąć czynny udział w warsztatach będzie Ci potrzebny laptop i dostęp do kuchni z podstawowymi składnikami do gotowania i kuchennymi akcesoriami. Będzie Ci również potrzebna podstawowa znajomość tajników gotowania (warsztaty nie są dla osób, które nie potrafią przyrządzić podstawowych dań, jak ugotowanie zupy, usmażenie placków, zrobienie surówki, sałatki, upieczenie ciastek.) Na warsztatach pogłębiamy wiedzę o gotowaniu a nie uczymy się podstaw gotowania 😉
Szczegółowa lista składników oraz akcesoriów będzie wysyłana mailowo przed warsztatami. Co najważniejsze, nie musisz martwić się o produkty konopnej, bowiem dzięki naszym kochanym partnerom (markę ogłosimy już za chwilę) będziecie mieli je zapewnione w cenie warsztatów. Produkty, które otrzymasz są wolne od THC i całkowicie legalne w Polsce.
Co otrzymuję w cenie warsztatów?
To zależy od pakietu, który wybierzesz. Największą popularnością cieszy się pakiet premium, ponieważ w jego cenie dostajesz oprócz udziału w warsztatach również produkty konopne i 2 książki poświęcone kuchni konopnej mojego autorstwa, by pogłębiać wiedzę z warsztatów. Zobacz co zawierają poszczególne pakiety i zdecyduj, który pasuje Ci najbardziej.
W cenie PAKIETU PREMIUM (249 zł) warsztatów otrzymasz:
- dużą dawkę wiedzy dotyczącej rośliny konopi, jej zastosowania i dawkowania
- wiedzę dotyczącą zasad stosowania konopi w kuchni
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania potraw z żywnością konopną
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania domowych wyciągów z kwiatostanów konopi i stosowania ich w kuchni
- pakiet produktów konopnych: nasiona konopi łuskane, białko konopne, mąka konopna, olej konopny, herbata konopna
- porcję wysokiej jakości suszu CBD (5g) do domowej ekstrakcji
- książkę Konopie i marihuana w kuchni o wartości 89 zł
- publikację Konopie w kuchni o wartości 29 zł
- dostęp do nagrania warsztatów do 30 dni po spotkaniu
W cenie PAKIETU STANDARD (189 zł) warsztatów otrzymasz:
- dużą dawkę wiedzy dotyczącej rośliny konopi, jej zastosowania i dawkowania
- wiedzę dotyczącą zasad stosowania konopi w kuchni
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania potraw z żywnością konopną
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania domowych wyciągów z kwiatostanów konopi i stosowania ich w kuchni
- pakiet produktów konopnych: nasiona konopi łuskane, białko konopne, mąka konopna, olej konopny, herbata konopna
- porcję wysokiej jakości suszu CBD (5g) do domowej ekstrakcji
- dostęp do nagrania warsztatów do 30 dni po spotkaniu
W cenie PAKIETU PODSTAWOWEGO (129 zł) warsztatów otrzymasz:
- dużą dawkę wiedzy dotyczącej rośliny konopi, jej zastosowania i dawkowania
- wiedzę dotyczącą zasad stosowania konopi w kuchni
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania potraw z żywnością konopną
- wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania domowych wyciągów z kwiatostanów konopi i stosowania ich w kuchni
- dostęp do nagrania warsztatów do 30 dni po spotkaniu
Jak zapisać się na warsztaty?
Zapisy na warsztaty są dostępne w moim sklepie pod poniższymi linkami:
- Zapisy na warsztaty – pakiet premium za 249 zł – oferta limitowana!
- Zapisy na warsztaty – pakiet standardowy za 189 zł – oferta limitowana!
- Zapisy na warsztaty – pakiet podstawowy za 129 zł
Temin warsztatów:
Sobota 1 października, godzina: 10:00-14:30 Cena: 249zł (pakiet premium), 189 zł (pakiet standard), 129 zł (pakiet podstawowy)
Pytania możesz kierować na adres: kontakt@smilingspoon.pl
Uwaga! W przypadku rezygnacji z udziału w warsztacie online zadatek nie podlega zwrotowi. Czytaj regulamin warsztatów.
Partnerem warsztatów jest marka Full Spectrum. To ich produkty znajdziesz w pakietach premium oraz standard. Osobiście używam ich od dawna i jestem zadowolona z jakości oraz świeżości. Dowiedz się więcej o marce oraz jej produktach.
Zobacz jak wyglądały poprzednie warsztaty Konopie w kuchni
Tak było na pierwszych w Polsce warsztatach gotowania z żywnością konopną, 14 grudnia 2017 w Warszawie. Spotkanie odbyło się w ramach cyklu Konopie w kuchni, spotkań i warsztatów kulinarnych poświęconych idei promowania świadomego odżywiania i wykorzystania produktów konopnych w kuchni.
Uczestnicy podczas warsztatów uczą się przygotowywać potrawy z wykorzystaniem żywności konopnej. Część praktyczna poprzedzona jest wykładem na temat właściwości produktów konopnych i ich wpływu na ludzki organizm.
Na ostatnich zajęciach uczestnicy przygotowali następujące dania:
? ZUPA: siemieniotka, czyli tradycyjna, wigilijna zupa z nasion konopi (d. wegańskie)
? DANIE GŁÓWNE: grupa 1: łochodziaki, czyli staropolskie pierogi nadziewane nasionami konopi, (d. wegańskie) grupa 2: zielone krokiery z mąką konopną, szpinakiem i pieczarkami (d. wegetariańskie)
? DESER: grupa 1: pachnące, imbirowe ciasteczka z mąką konopną i chrupiącymi nasionami konopi, (d. wegetariańskie) grupa 2: gęsty, czekoladowy pudding z białkiem konopnym (d. wegańskie)
Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji z aromatyczną konopną herbatą z liści konopnych.
Chcesz zorganizować ze mną warsztaty? Napisz na: kontakt @ smilingspoon.pl
Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:
- Kup książkę „Konopie w kuchni”
- Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
- Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl
Sklep