Gryczane pankejki z malinami i syropem klonowym CBD

Nie ma sensu odmawiać sobie przyjemności zjedzenia mięciutkich i bezglutenowych pankejków przy których naprawdę się nie narobisz. Sekret ich delikatnej i niezwykle pulchnej struktury tkwi w pracujących drożdżach, twoich małych pomocnikach. Doskonałym dodatkiem do lekkich placuszków będą świeże owoce, na przykład maliny lub truskawki oraz syrop klonowy. Mój syrop wzbogaciłam olejkiem CBD by połączyć efekt ukojenia zmysłów z przyjemnym rozluźnieniem ciała i układu nerwowego. Każdy zasługuje na taką przekąskę, szczególnie Ty <3

Drożdże kupuj najlepiej organiczne, bezglutenowe, rozpuść je w odrobinie ciepłej wody, nakarm cukrem i odrobiną mąki, wymieszaj, przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut by mogły pracować. W cieście pojawią się najpierw małe a potem większe bąbelki, to będzie znak, że wszystko idzie zgodnie z planem. Możesz wtedy dosypać więcej mąki, wody i dodać odrobinę mleka, cynamonu i więcej cukru. Delikatnie wymieszaj i znów odstaw.  W tym czasie przygotuj syrop do pankejków: w małej miseczce połącz syrop klonowy, kakao, olej kokosowy i olejek CBD, dokładnie wymieszaj i umieść na 15 – 20 min w lodówce.

Niewielkie porcje ciasta na placuszki wylewaj powoli na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką i obsmaż z 2 stron do zarumienienia. Postępuj tak do skończenia ciasta. Gotowe pankejki serwuj z ulubionymi owocami polane syropem klonowym CBD.

Składniki:

  • 1 łyżeczka drożdży bio
  • 0,5 szklanki mąki ryżowej
  • 3,4 szklanki mąki gryczanej
  • 4 łyżki stołowe surowego cukru z kwiatów kokosa
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 szklanki wody
  • 1/3 szklanki mleka kokosowego pełnotłustego

syrop:

  • 4 łyżki stołowe syropu klonowego
  • 1 łyżeczka organicznego kakao
  • olejek CBD
  • 1 łyżka stołowa oleju kokosowego

——————————————————————————————————————————————

Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziedzinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

 

 

 

SKLEP

70,00 

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top