Kanapka z bobem i konopnym pesto

To wersja kanapki nie tylko dla wielkich fanów bobu ale też dla wszystkich miłośników wyrafinowanych przekąsek. Gotowany bób w tej wersji jest wspaniałym dodatkiem do waszego ulubionego pieczywa, połączony z serem pleśniowym, konopnym pesto i rzodkiewką może być doskonałą propozycją śniadaniową.

Jako podstawę kanapki użyłam mojego domowego chleba gryczano- konopnego, ty możesz wykorzystać swoje ulubione pieczywo. Kolejną warstwą jest dobry ser, w tym przepisie użyłam camemberta ale jeśli lubicie żółte sery też będą pasować. Na serze ląduje gotowany bób pozbawiony skórek oraz moje ukochane konopne pesto z nasion konopi łuskanych. Obok aż prosi się o jakieś warzywa, ja dodałam rzodkiewkę, ty możesz dać ogórka, pomidora, sałatę lub kalarepkę. Proste, pożywne i sezonowe, więc dobre dla nas. Nic dodać nic ująć 🙂

Przepis na kanapkę z bobem i konopnym pesto

Składniki na 2-3 porcje:

  • 4 kromki chleba
  • 1 szklanka gotowanego bobu pozbawionego skórek
  • 0,5 szklanki nasion konopi łuskanych
  • 2 łyżki oleju z nasion konopi
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 garści bazylii
  • kilka rzodkiewek
  • 1 ser pleśniowy camembert

Przygotowanie

Pieczywo wstawić do opiekacza. Składniki na pesto (nasiona konopi, czosnek, olej z nasion konopi, sos sojowy, bazylię) umieścić w wysokim naczyniu i blendować do uzyskanie jednolitej konsystencji. Jeśli pesto będzie za rzadkie dodać więcej nasion i zblendować. Na rozgranym pieczywie układamy plastry camemberta, kawałki bobu, rzodkiewkę kroimy w plastry i układamy obok bobu, na to wszystko nakładamy konopne pesto. Smacznego 🙂

 

————————————————————————————————————————————

Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziedzinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

SKLEP

69,00 

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top