Przyjemności bywają kosztowne, ta natomiast należy do grupy guilty free, czyli bez wyrzutów sumienia. Tania, prosta w przygotowaniu i przede wszystkim, dobra dla twojego zdrowia przekąska w postaci kremu czekoladowego, który został wzbogacony o ekstrakt CBD w postaci oleju. Dodaj do niego sezonowe owoce i ciesz się wykwintnym smakiem pożywnego kremu na bazie kaszy jaglanej.
Czekolada i świeże owoce to moje ukochane połączenie. Latem jednak nie zawsze mam ochotę piec ciasta czy biszkopty, czasem wolę szybki przepis, do którego mogę włączyć borówki, maliny czy truskawki. Ten krem kakaowy można przygotować dosłownie w kilka chwil, potrzebne jest tylko wysokie naczynie i blender ręczny. Deser jest tak pożywny, że można go spokojnie jeść na śniadanie – zawiera sporą dawkę białka, zdrowych tłuszczy oraz mikro i makroelementów. Dodatek olejku CBD zadziała tonizująco na nasz układ nerwowy – poprawi samopoczucie i skupienie w ciągu dnia.
Przepis na krem kakaowy CBD z borówkami
Składniki na 2-3 porcje:
- 4 daktyle
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 0,5 szklanki mleczka kokosowego pełnotłustego
- 0,5 szklanki namoczonych orzechów nerkowca
- 3 łyżki kakao
- olejek CBD
Przygotowanie:
Składniki połączyć w wysokim naczyniu, blendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Serwować z dodatkiem świeżych owoców, np. borówek, posypane płatkami kokosa.
————————————————————————————————————————————
Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziedzinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:
- Kup książkę „Konopie i marihuana w kuchni”
- Dołącz do warsztatów kulinarnych Konopie w kuchni
- Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingspoon.pl