Zasługujesz dziś na chwilę beztroskiej przyjemności. Ba! Zasługujesz na nią codziennie, i to nie raz. Najlepiej tak często jak tylko możesz sobie na to pozwolić. Nie tracąc oczywiście z oczu obranego kursu i wyznaczonych celów w ciągu dnia daję sobie tyle beztroski i szczęścia ile tylko mogę. Dogadzam sobie nie tylko kulinarnie, dbam też o swoje ciało, ćwiczę jogę, medytuję, praktykuję domowe spa, masaże i aromaterapię stosując naturalne olejki eteryczne. Są to najwspanialsze formy wyrażania miłości do samego siebie, które zbliżają mnie do mojego wnętrza i sprawiają, że w gorszych chwilach jest mi dużo łatwiej wyjść na prostą.
Dziś oprócz codziennej praktyki yogi postanowiłam po porannym prysznicu zrobić peeling s soli morskiej i olejków eterycznych a następnie wyszczotkować ciało na sucho szczotką z naturalnego włosia, która pobudza krążenie krwi i limfy wspierając wydalanie toksyn z organizmu. Idealny start 🙂
Teraz zamierzam zjeść ultra lekki i pożywny hmmm… deser śniadaniowy, który podniesie moje wibracje na wyższy poziom i sprawi, że na mojej twarzy uśmiech przyklei się na resztę dnia, czego życzę i tobie. 🙂 A robi się go z zaledwie 4 składników w ciągu maksymalnie 15 min.
Skłądniki:
- 3 stołowe łyżki nasion chia
- 1 szklanka mleka kokosowego (najlepiej domowego lub z kartonu, nie z puszki)
- 1 łyżeczka białka konopnego
- połowa papai
Nasiona połączyć z białkiem i mleczkiem kokosowym, wymieszać i odstawić na 10 min. Papaję umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne zblendować na mus.
Na warstwę puddingu chia nałożyć warstwę musu z papai, udekorować kilkoma nasiona z papai, które mają zbawienne właściwości lecznicze dla wątroby, nerek i jelita.
Smakuje jak niebo <3
Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:
- Kup książkę „Konopie w kuchni”
- Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
- Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl