Sandwich z konopnym serem

utworzone przez | paź 18, 2019

Jesienne wieczory, niedobór słońca i pluchowatą pogodę zazwyczaj odreagowujemy jedzeniem i piciem. Co oznacza wieczorne obżeranie się oraz w opróżnianie butelki wina w ciągu 1 godziny. Samemu. Ten kierunek jest bardzo przyjemny jednak nie zapewni Ci poprawy nastroju i równowagi której szukasz. Wręcz przeciwnie, będzie jeszcze gorzej. Oczywiście nie oznacza to, że masz rezygnować ze swojego comfort food, musisz tylko sprytnie podmienić niektóre składniki. Weźmy na przykład grillowany, przyjemnie ciągnący się, rozpuszczony żółty ser. Niestety, oprócz tego, że ładnie pachnie i nieziemsko smakuje, to nie ma żadnych właściwości odżywczych, a nawet zawiera toksyczne dla nas tłuszcze trans. Do strawienia roztopionego sera potrzebna Ci jest ogromna ilość energii, czasami zalega on w żołądku nawet kilka dni. Wtedy Ty wstajesz rano z nienawiścią do świata i brakiem energii, no bo skąd masz ją mieć, skoro w twoim jelicie grubym właście coś się kompostuje w temperaturze 42. st C. Fujka.

A przecież tego tosta możesz zjeść z płynnym, kremowym, konopnym serkiem, który pojawił się ostatnio na moim blogu. Nie posiada wad, a jedynie zalety. Spożywanie go może pomóc Ci poczuć się lepiej, poprawić odporność, trawienie, stan tkanki kostnej. Trochę mało istotne, kiedy popołudniowy wilczy głód wyje Ci w żołądku domagając się czegoś tłustego, chrupiącego, dużo i teraz. A może jednak istotne jeśli wiesz, że ten wilk to nie ty, tylko jakiś zgromadzony napięć z całego tygodnia. Tak czy siak, zachęcam Cię do świadomego zaspokajania swoich pragnień 🙂

_MG_1413

Przepis na sandwiche z serkiem konopnym

Składniki:

  • pieczywo z formy (ja użyłam domowego chlebka orkiszowego- gryczanego)
  • pomidor
  • awokado
  • czarne oliwki
  • rukola
  • serek konopny z tego przepisu

_MG_1412

Przygotowania

Mam cichą nadzieję, że moja grupa docelowa potrafi zrobić sobie kanapki 🙂 W razie gdyby jednak okazało się, że na przykład ktoś przyjął większą niż 20 mg dawkę THC, zostawiam instrukcję poniżej 😉

Warzywa umyć i osuszyć. Pieczywo posmarować obficie serkiem (obie części, będzie się fajnie wylewać), na nim ułożyć kawałki pokrojonego pomidora, oliwek oraz kawałki awokado. Na zakończenie dajemy odrobinę rukoli i opcjonalnie koperku, przyprawiamy solą i pieprzem, zamykamy i wrzucamy do opiekacza o nazwie sandwich maker. Czekamy aż w środku zacznie syczeń a chlebek będzie chrupiący i złocisty. Smaczności moje wilki!

_MG_1417

 

_MG_1415


Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

  • Kup książkę „Konopie w kuchni”
  • Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
  • Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl 

belka-KWK-

 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Sklep

 


Książka „Konopie i marihuana w kuchni”

Publikacja „Konopie w kuchni”

WITAJ NA MOIM BLOGU

Mam na imię Gosia i jestem pasjonatką świadomego odżywiania oraz diety bogatej w wysoce odżywcze pokarmy, szczególnie produkty konopne. Na mojej stronie znajdziesz ciekawe przepisy na wykorzystanie konopi w kuchni oraz dla naszej urody a także merytoryczne artykuły na temat tej wyjątkowej rośliny. Więcej informacji na mój temat przeczytasz tutaj. Rozgość się 🙂

TUTAJ KUPISZ MOJĄ KSIĄŻKĘ

OCZYŚĆ SWOJE CIAŁO Z TOKSYN

SKORZYSTAJ Z PORADY DIETETYCZNEJ

Znajdź Smiling Spoon

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z WPISAMI!

Nie wysyłamy spamu! Przeczytaj naszą politykę prywatności po więcej informacji.

WYBIERZ SWOJĄ POTRAWĘ

MARKI KONOPNE, KTÓRE POLECAM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu